KACANG PANJANG GORENG BIASA
BAHANNYA
1 IKAT KACANG PANJANG (10 BATANG KACANG )
1 BIJI TELUR
2 ULAS BAWANG PUTIH
1/2 SUDU TEH GARAM
1 SUDU BESAR GULA
MINYAK 4 SUDU
CARANYA
1 . KACANG PANJANG DIBERSIHKAN DAN DIPOTONG IKUT SUKA
.
2. BAWANG PUTIH DIBASUH DAN DIKETUK SAMPAI HANCUR DAN DIHIRIS NIPIS
3. PANASKAN MINYAK GORENG BAWANG TADI SAMPAI NAIK BAUNYA,
SELEPAS ITU PECAHKAN TELUR MASUKAN DALAM KUALI DAN KACAU RATA
MASUKAN JUGA KACANG YANG DIHIRIS TADI KACAU LAGI AKHIR SEKALI
TAMBAHKAN GARAM DAN GULA ,KACAU SEKEJAP DAN ANGKAT
Tiada ulasan:
Catat Ulasan